tiistai 13. tammikuuta 2015

The Striking Serpent - Act threeMorathol, Dol Amrothin kapteeni: 
"Tiedustelutiedot alati kasvavasta liikenteestä sekä Ithilienissä, että Etelässä antavat syytä huoleen, että Vihollisen maa tosiaan valmistelee sotaa. Viimeistään hiljattainen salamurha-yritys Herraamme vastaan sinetöi tämän näkemyksen ainoaksi oikeaksi. Meillä ei ole varaa odottaa, että vihollinen marssii luoksemme. Ratsastamme katsomaan ja koettamaan sen voimaa.
Retkemme oli kestänyt jo neljättä päivää. Gondorin jalkaväen osasto liikkuu hitaasti Haradin kuumuudessa, mutta leijonan suuhun ei ole viisasta ratsastaa kevyesti. 
Sitten kaikki meni yllättäen vikaan: äkillinen hiekkamyrsky erotti ritarini perässä kulkevasta kapteeni Maethorin osastosta ja kun puhuri viimein hellitti havaitsin olevamme vihollisen saartamia. Ja kuin tyhjästä oli meidän ja kapteeni Maethorin joukkojen väliin ilmestynyt Haradin kammottava olifantti..."

The Harad Roadin sankarit
"The Harad Roadissa" gondorilaisten ja dol amrothlaisten saattue joutuu haradrimin väijytyksen kohteeksi. Alkuperäisessä scenariossa Haradin tie ja pelikenttä oli jaettu kahteen osaan, joista toisella aloitti Hyvien ratsuväki ja puolet vihollisesta ja toisella puolella jalkaväki ja loput vihollisista. Päästäkseen pelikentän osalta toiselle sekä hyvien, että pahojen piti heittää noppaa joka määritti kuinka onnistuneesti siirtyminen kävi.
Koska "pelipöytämme" oli valmiiksi pitkulainen ja meillä oli sattumalta osittain jo maalattu, mutta howdah'iaan vailla oleva mûmakil, päätimme hylätä alkuperäisen scenarion säännö jaetusta pelikentästä ja korvata sen "The Best of White Dwarf II:n" hauskimmalla Harad-säännöllä: "Wild Mûmak".
Wild Mûmak-säännön mukaan keskelle pelikenttää  sijoitetaan miehittämätön olifantti. Peto on normaalisti Pahan puolen komennettavissa, mutta koska sillä ei ole ajuria, joutuu mûmak joka vuoron alussa tekemään Rohkeus-testin. Jos testi läpäistään otus pysyy Pahojen hallinnassa, muuten Hyvät voivat jyrätä sillä vihollisiaan tai ajaa sen pois pelilaudalta.

Joukkojenkin koostumuksen suhteen piti tehdä muutoksia hallussamme oleviin figuureihin sopivammaksi.
Alunperin Pahojen puoli koostuu haradrim päälliköistä Râza (jalan), Guthâric (ratsain), 
18 keihäsmiestä, 18 jousimiestä, 8 ratsastajaa ja 8 ratsastajaa jousilla.
Hyvien puolella ovat Gondorin kapteenit Maethor (jalan), Môrathol (ratsain) 8 gondorilaista kilvellä, 8 keihäällä ja kilvellä, 8 jousella, 4 dol amrothlaista, 12 Minas Tirithin- ja 6 Dol Amrothin ritaria.
Ja kummallakin puolella kaksi lippua.
Môrathol vaihtui Dol Amrothin kapteeniksi. Haradrimin ratsastajia taisi löytyä meiltä yhteensä kahdeksan. Vastaavasti vähensimme Minas Tirthin ritareita, joita ei myöskään löytynyt tarvittavaa määrää. Laskimme osapuolten pistehintoja, tasapainottelimme varusteilla ja jalkamiesten lukumäärällä; lopputulos oli lähellä pyydettyä, pääasiassa ratsuväkeä oli vähemmän.

Keskellä Haradin tietä heiluu siis höperö mûmakil. Gondorin ratsuväki on sen toisella ja jalkaväki toisella puolella. Haradrim väijyttää tien reunoilta. Pelin tarkoitus on vähentää vihollisen voima neljäsosaan alkuperäisestä.


Alkuasetelma


I kierros
"Hirvittävä sotanorsu on miehittämätön. Aivan kuin se laiduntaisi aavikolla omia aikojaan eikä olisi osa vihollisemme valmistelemaa väijytystä. Joka tapauksessa se kääntää pelottavat syöksyhampaansa puoleemme ja käy osastoani kohti. Suuntaan mieheni pois tieltä, kohti väijyttäviä eteläisiä, olifantti suojatkoon meitä vastakkaisen tienposken myrkkynuolilta!"

Ensimmäinen kierros

1. kierros
Sekä priority, että mûmakin hallinta haradilaisilla. Harad ampuu yhden gondorilaisen ja yhden hevosen.  Lähitaistelussa Gondor tappaa neljä ja Harad yhden.

Ensimmäinen kierros


II kierros
"Peto ei tosiaankaan ole vihollisen hallinnassa, eikä oikein oman itsensäkään. Järjettömästi se vaihtaa suuntaa ja kääntyykin vihollisen jalkamiehien puoleen. Murskaten yhden mahtavan kavionsa alle! Mutta tämän kumppani tekee jotain ihmeellistä; keihäänsä laskien se koskettaa eläimen kärsää saaden tämän pysähtymään. Mutta vain hetkeksi; silmänräpäyksessä jättiläinen on heilauttanut valtavaa hammastaan ja iskenyt soturin maahan.
Ratsastamme kumoon vihollisen tien läntiseltä puolelta, meillä on kiire! Vihollisen ratsuväki iskee Maethorin osastoon, samalla kun tämän jalkaväki kiristää saartoa tien vastakkaiselta rannalta."

Toinen kierros

2. kierros
Priority ja mûmakin hallinta gondorilaisilla. Guthâric käyttää Mahdin Heroic Move'iin ja suorittaa leveän ratsuväkihyökkäyksen. Harad tappaa kolme gondorilaista ja kolme dol amrothlaista. Gondor ampuu jousella yhden vihollisen. Mûmak rynnistää päin haradrimia; talloo yhden, pysähtyy toiseen, jonka tappaa sitten Fight Phase'ssa.

Toinen kierros

III kierros
"Peto kääntyy taas puoleemme! Kaksinkertainen kiire kannustaa meitä sekä pois sen hirviömäisen lihan alta, että hätää kärsivien toveriemme apuun."

Kolmas kierros

3. kierros
Priority ja mûmakin hallinta Haradilla. 
Môrathil käyttää Mahdin Heroic Moveen ehtiäkseen mûmakilin alta. Ratsujoukkonsa tappaa noin kahdeksan haradrimia .
Guthâric ja Maethor käyttävät Mahdit: Heroic Move lankeaa Guthâricille.
Gondor tappaa yhden jousella, muuten miestappioden kirjaaminen unohtui tältä kierrokselta.

Kolmas kierros


IV kierros
"Olifantin vauhti kiihtyy hitaasti, mutta pelottavasti! Laukkammekin yli kuulen jäljestäni hevosien kauhun...  ja ritarieni kuolonhuudot."

Neljäs kierros
Neljäs kierros

4. kierros
Priority Gondorilla, mûmak Haradilla.
Mûmakil talloo kolme Dol Amrothin ritaria ratsuineen.
Harad tappaa yhden gondorilaisen ja Gondor kaksi haradrimia, joista toinen ratsailla.

Neljäs kierros


V kierros
"Tyydytettyään verenhimonsa miesteni hengillä kirottu hirviö jää taaksemme. Eteläisten jalkaväkeä on leivttäytynyt linjaksi meidän ja Maethorin väliin, mutta lyömme heidät maahan."

Viides kierros

5. kierros
Priority sekä mûmakin hallinta gondorilaisilla.
Maethor ja Râza käyttävät Mahdin: Râzan Heroic Move.
Harad tappaa kaksi ja Gondor neljä vihollistaan lähitaistelussa.
Viides kierros. Horisontissa näkyvä Kuolleiden armeija on vanhan mûmakilin hourenäkyjä.


VI kierros
"Poljemme vastaan asettuneet eteläiset hiekkaan, mutta myöhästymmekö!
Valkoisen ratsunsa selästä Haradin kapteeni kaataa Valkoisen Kaupungin lipun ja lyö maahan Maethorin..."

Kuudes kierros

VI kierros
Priority Haradilla ja mûmakilin hallinta Gondorilla.
Guthâric tappaa Maethorin ja gondorin lipunkantajan. Lisäksi Haradrim ja Gondor tappavat kaksi vihollistaan.
Kuudes kierros

VII kierros
 "Maethor ei nouse! Peitsemme repivät kirottuja paimentolaisia minkä ehtivät,  mutta samaa tahtia tuntuvat kaatuvan Gondorin säihkyvät haarniskat. Meidän ja vihollisiemme osastot ovat hajonneet taistelun kaaokseksi."

Seitsemäs kierros. 
7. kierros
Priority Gondorilla ja mûmakilin hallinta Haradilla.
Râza käyttää viimeisen Mahtinsa Heroic Move'iin. Harad tappaa neljä gondorilaista ja Gondor kolme haradrimia. Mûmakil tallo yhden Gondorin urhon.
Kummankin puolen voima murtuu.

IIX kierros
"Maethorin miehet on lyöty hajalle ja osa heistä pakenee. (Typerykset;  kuolette janoon ja häpeään, hiekkaa suussanne ja kaukana kotoa).
Mutta vihollinenkin kaatuu ja pakenee. Ei! Maethorin tappaja iskee sapelinsa Tunnustamme kantaneeseen Aethrilliin..."

Kahdeksas kierros. Nopissa väärät numerot.
8. kierros
Priority Haradilla ja mûmakin hallinta Gondorilla.
Yksi haradrim, yksi dol amrothlainen ja kolme gondorilaista pakenee kentältä.
Guthâric tappaa dol amrothin ratsastavan lipunkantajan. Lisäksi Harad tappaa kolme gondorilaista ja yhden dol amrothlaisen. Gondor tappaa kolme haradrimia.Yhdeksäs kierros

IX kierros
"Vereni huutaa Haradin kapteenin verta, mutta joudun lakaisemaan eteläisten jousimiehiä. Riemukseni viholliseni ohjaa ratsunsa gondorin soturin keihääseen ja suistuu maahan. Mutta tätä taistelua emme voi voittaa..."

Yhdeksäs kierros
IX kierros
Priority Gondorilla, mûmak Haradilla.
Kolme gondorilaista pakenee kentältä - Gondorin häviö.
Kolme haradrimia pakenee kentältä - Haradin miesvahvuus on kuuden ruumiin päässä tasapelistä.
Kolme gondorilaista tapetaan. Guthâric suistetaan hevosen selästä ja viisi haradrimia, mukaanlukien lipunkantaja tapetaan.
Harad voittaa taistelun.Yhdeksäs kierros. Sitkeä haradrimin jousimies voittaa pelin Pahoille .

Post scriptum
Harad jakoi joukkonsa viisaasti pelin alussa: lukumääräisesti se oli sääntöjen mukaisesti levitetty tasaisesti pitkin kenttää, mutta ratsuväki, kapteenit ja liput oli sijoitettu kentän pohjois-päätyyn kohtaamaan Gondorin jalkaväki, Dol Amrothin joutsenritarien ollessa kentän toisessa päässä villin mûmakilin tuolla puolen.
"Wild Mûmak" oli mainio sääntö; pelottavasti ees-taas heilahteleva sotanorsu on paljon hauskempi, kuin pelkkä, sinäänsä kekseliäs, kentän puoliskot toisistaan erottava nopilla toimiva todennäköisyys-generaattori.

Morathol ritareineen eteni toveriensa apuun kohtalaisesti läpi pelin, mutta silti liian hitaasti. Heroic Move'ien osalta noppa ei kummallakaan kerralla suosinut Maethoria ja Harad pystyi painamaan päälle ratsuväellään.  Voimien Murruttua ja Maethorin kuoltua gondorilaiset pakenivat kentältä, Harad-päälliköitten Stand fast!ien pitäessä haradrimit ruodussa.
Tasapeli oli silti viimeisellä kierroksella kiinni yhdestä kuolleesta haradrimista. Ja Môratholin viereinen Minas Tirithin ritari oli haastanut, voittanut ja kumoon syössyt haradrim-jousimiehen. Ja peitsellään tarvitsi nelosen tappoon. Eikä neljällä nopalla saanut yhtä nelosta.


Morathol, Dol Amrothin kapteeni:
"Soitin peräytymiskäskyn. Keräsimme ratsujemme kyytiin mitkä jalkamiehet pystyimme. Vihollinen ei käynyt takaa-ajoon, tuskin vaivautui laskemaan nuolia peräämme. Jätin eloon jääneet toverini Harmindoniin. Ratsastan kohti Valkoista Kaupunkia viesti mukanani: Sota on totta."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti