tiistai 14. lokakuuta 2014

The Striking Serpent - Act one:Rajakahakat enteilevät suurta sotaa. Gondorin kapteeni Gilant kohtaa Haradrimin päällikö Mûrakirin Harnen virralla. Eteläisten tarkoitus on sitoa ja pehmittää Gondorin joukkoja tulevia taisteluja varten.

Pelaamme hieman mukaillun "The Striking Serpent"-kampanjan Games Workshopin "The Battle of Pelennor Fields" lähdekirjasta. Muutokset liittyvät joskus siihen, ettei kaikkia tarvittavia sotureita ja sankareita löydy, joskus siihen, että haluamme ottaa jotain lisää mukaan. Lisäksi sovellamme "The Best of White Dwarf Magazine" (kakkosen, luulen) lisäsääntöjä "Fighting battles in Harad". Sankarien taipaleeseen kampanjan aikana sovellamme "The Two Towers"-lähdekirjassa olevia sääntöjä scenarioitten linkittämisestä: sankarien profiili kärsii taisteluista, mutta voi uusiutua seuraaviin koitoksiin. Poikkeuksena keskeiset sankarit Imrahil ja Suladan, jotka toipuvat tehokkaammin.
Alkuasetelma


Etelä-rannalta nähtynä

The Banks of Harnen'issa joukot ovat ryhmittäytyneet virran vastakkaisille rannoille. 
Godorin joukkoja johtaa kapteeni Gilant apunanaan 24 soturia: 8 jousella, 8 keihäällä ja yksi lipunkantaja. Haradirm päällikkö Mûrakir'illa on 12 jousiampujaa, 12 keihäsmiestä ja lipunkantaja. Jokaisen vuoron päätteeksi kumpikin puoli heittää noppaa ja vastaava määrä kaatuneita voidaan palauttaa lisävahvistuksina joukkojen aloitus pisteeseen. Peli kestää 12 kierrosta. Voittajalla on enemmän victory pointseja, joita saa tapetuista vihollisista. Lisäksi Harad saa pisteen jokaisesta soturista, joka on virran pohjoispuolella pelin päätyttyä - Gondor puolestaan saa 10 pistettä, mikäli pystyy pitämään asemansa puhtaana.
Noppa arpoi meille "Baking sun"-lisäsäännön "Fighting battles in the Harad":eista, mutta sillä ei ollut vaikutusta pelin kulkuun.
Ensimmäinen kierros
Ensimmäinen kierros

I kierros. (ensimmäinen raporttimme: unohdimme kirjata priorityt...)
Haradrim päästää valittavan sotahuudon ja Godorin Gilant karjaisee komennon. Nuolet suhahtavat ilmaan ja pohjoisen ja etelän miehet ryntäävät kohtaamaan toisensa.
Kummankin puolen sankari käyttää Mahti-pisteen ja suorittaa Heroic Marchin. Gondorin jousimiehet tappavat yhden vihollisen.
 Victory points - Gondor 1/Harad 0
Toinen kierros

II kierros
Gilant on ryhmitellyt jousensa kummallekin sivustalleen, Mûrakilin miesten myrkkynuolien singahdellessa etenevän eteläis-pataljoonan seasta. Gondorin haarniskoidut saappaat ja haradrimin sandaalit pärskähtävät virtaan.
Harad tappaa jousella.
Victory points: Gondor 1/Harad1kolmas kierros

III Kierros
Viimein viholliskapteenit näkevät toisensa silmästä silmään. Aseet uppoavat vastustajaan, soturit kaatuvat ja Harnen virta samenee ihmisten verestä.
Gondor tappaa kolme taistelussa ja kaksi jousella. Harad tappaa yhden taistelussa ja yhden jousella.
Victory points: Gondor 6/Harad 3


Neljäs kierros 

IV Kierros
Mûrakir antaa käskyn ja hänen osastonsa nytkähtää kuin käärme suorittaakseen harjoitetun manööverin. Mutta Gondorin pojat ovat valppaina eikä vihollinen onnistu tunkeutumaan heidän linjansa lävitse.
Mûrakil käyttää toisen Mahti-pisteensä ja tekee Heroic move'n. Harad tappaa jousella sekä taistelussa.
Victory points: Gondor 6/ Harad 5Viides kierros 

V Kierros
(Ensimmäinen taistelu-reportaasimme; unohdimme kirjata vuoroilla saapuvat lisävahvistukset...).
Yhä uudet haradrim-osastot lähestyvät virtaa etelästä ja ensimmäinen soturi pääsee jo rajajoen pohjoispuolelle. Menestyksen riemu sotkee kuitenkin hetkeksi Mûrakirin keskittymisen, Gilant ohittaa tämän suojuksen ja upottaa miekkansa vihollisensa vatsaan. Gondorilainen keihäs iskee vielä haavoitettua haradrim-päällikköä ja suistaa tämä Harnenin punaisen virtaan.
Yksi haradrim pääse virran ylitse ja Harad tappaa yhden taistelussa.
 Gondor tappaa yhden jousella ja neljä taistelussa, joista yksi on Mûrakir.
Victory points: Gondor 11/ Harad 6


Kuudes kierros 

VI Kierros
Päällikkönsä kuolemasta lannistumatta haradrim jatkaa vyörymistää virran yli...
Kaksi haradrimia lisää pääsee virran yli.


Seitsemäs kierros 

VII Kierros
...kohdatakseen siellä gondorin vahvistukset, jotka saartavat tunkeutujat.
Gondor tappaa neljä taistelussa, joista yksi on ylipäässy haradrim.
Victory points: Gondor 15/ Harad 6
Kahdeksas kierros 

IIX Kierros
Keskipäivän kuumuus hautoo haarniskoituja gondorin urhoja, mutta nämä tuskin huomaavat sitä iskiessään joen yli tulvivaan viholliseen.
Harad tappaa yhden taistelussa ja neljä haradrimia lisää pääsee yli.
Gondor tappaa neljä taistelussa, joista kaksi oli virran ylittäneitä.
Victory points: Gondor 19/ Harad 7Yhdeksäs kierros 
IX Kierros
Valkoisen Tornin jousimiehtet virittävät aseensa, tähtäävät ja päästävät vasamansa matkaan. Eteläisiä kaatuu ennenkuin nämä ehtivät edes astua virtaan.
Gondor tappaa neljä jousilla ja kaksi taistelussa.
Victory points: Gondor 24/ Harad 7Yhdeksäs kierros

X Kierros
Taistelu ei taukoa, mutta näyttää kuin Gondor saisi painettua vihollistaan takaisin.
Gondor tappaa neljä taistelussa ja Harad yhden.
Victory points: Gondor 28/ Harad 8


Yhdestoista kierros 


XI Kierros
Haradrimin päättäväisyys järkkyy nähdessään tovereittensa kaatuvan ympärillään.
Gondor tappaa kaksi jousilla ja kolme taistelussa.
Victory points: Gondor 33/ Harad 8

Viimeinen kierros


XII ja viimeinen kierros
Perääntymiskäskyä ei huudeta. Ensin yksi lipeää ja tämän nähdessään toinen. Lopulta vain harva raivon ja surun sumentama haradrim jää taistelmaan kostaakseen kaatuneet veljensä ja kaatuakseen näiden viereen Harnen virtaan. Tunkeutujat pakenevat omaan maahansa keräämään voimiaan uuteen iskuun. Tämä päivä oli Gondorin.
Gondor tappaa kolme taistelussa ja Harad kaksi.
Gondor saa kymmenen pistettä lisää Pohjois-rannan pitämisestä puhtaana vihollisista.
Victory points: Gondor 46/ Harad 10Post Scriptum
The Banks of the Harnen oli ihan toimiva scenario. Monessa pelissä aikaa on rajattomasti ja joukkoja rajallinen määrä. Lisävahvistus- sääntö ja kahdentoista kierroksen raja kääntää tilanteen toisinpäin. 
Gondorilaisten korkeampi Suojus osottautui ylivoimaiseksi lukumääräisesti samanvahvuista Haradia vastaan. "Poisoned arrows":ta on vain joskus hyötyä ja sen käytön saattaa unohtaa. Noppa suosi myös Gondorin jousimiehiä ja nämä niittivät julmaa satoa. Kilvet ja "Shielding" ovat tehokkaita pelissä, jossa on yhtä oleellista hidastaa kuin tuhota vihollista.
Ehkä jos Harad olisi alusta alkaen osannut ajatella niin radikaalisti, että levittää joukkonsa koko virran leveydelle ja tuonut lisävahvistukset silmälläpitäen aukkopaikkoja, eikä käynnissä olevia taisteluja, niin Gondor ei olisi kyennyt pitämään Pohjois-rantaa puhtaana. Viisaalta ja luontevalta tuntuu aina edetä lipun ja kapteenin ympärille rakennetun vahvan falanksin avulla, mutta se saattaa jumahtaa paikoilleen kohdatessaan vihollisen vastaavan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti